xx xx
logo

Bestemmingen Filipijnen

Luzon en Manila

Het grootste eiland van de Filippijnen is Luzon met de hoofdstad Manila. Luzon is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland en je vindt hier een groot aantal unieke bezienswaardigheden. Witte stranden aan de noord/west kust van Luzon, de berg-bevolking en rijsterrassen in de Mountain-province. Rafting en Caving in Cagayan, authentiek Spaanse huizen in Vigan, Walvishaain in het zuiden van Luzon (Donsol), Actieve vulkanen als Taal, Mayon en Pinatubo, Surfing aan de oost- (Aurora) en westkust (San Fernado en Pagudpud). Ook zijn er goede duik-mogelijkheden in Subic (westkust Luzon) en op het eiland Mindoro net even ten zuiden van Manila, kortom een all round bestemming!

Visayas

De centrale eilandengroep Visayas bestaat uit onder andere de eilanden Cebu, Malapascua, Bohol, Leyte, Samar, Negros, Siquior, Boracay enz. Dit gebied is bekend vanwege het unieke onderwaterleven, de witte stranden en de spectaculaire divesites. De Visayas lenen zich uitstekend voor een aantal weken eilandhoppen waarbij je met auto en prive chauffeur over de eilanden rijdt en per boot van eiland naar eiland kunt hoppen. Unieke zijn Bohol met de Chocolate Hills en spookdiertjes, Cebu stad met een aantal bezienswaardigheden als de St Nino kerk, Fort San Pedro, Musea en een aantal zeer luxe (spa)resorts en shopping malls.

Palawan

Palawan, El Nido en Coron worden ook wel Philippines Last Frontier genoemd vanwege het nog relatief intacte regenwoud en mangrove bossen. Palawan bestaat voor een groot deel uit een bergachtig, vulkanisch landschap met een unieke flora en fauna. Hier vinden we planten en dieren, die nergens anders ter wereld voorkomen o.a zeldzame vlinders, insecten en papagaaien. De provincie Palawan bestaat uit ruim 1700 eilanden. Het grootste eiland is Palawan eiland, met de centraal gelegen hoofdstad Puerto Princesa.