xx xx
logo

Landinformatie Filipijnen

Over de bevolking

Het volk en de cultuur maakt de Filipijnen speciaal in Azië. De Filipijnse mensen spreken beter Engels dan de mensen in andere Aziatische landen en de medische opleiding naar Amerikaans voorbeeld staat internationaal hoog aangeschreven. Mede hierdoor werken veel Filippino’s over de hele wereld op bijvoorbeeld verpleger of als kinderoppas. De cultuur is o.a. beïnvloed door de Spaanse koloniale tijd, maar ook door de Amerikaanse. Het Filipijnse volk is vriendelijk en zachtaardig van karakter, -easy going- en houdt van eten en feest vieren. Karaoke, met name in Azië populair en inmiddels in de hele wereld bekend, komt van oorsprong uit de Filipijnen.

De diversiteit van de Filipijnen

Met 7107 tropische eilanden vormt de Filipijnen de op één na grootste archipel ter wereld. Mooie ,diverse soorten landschappen wisselen elkaar af zoals nergens anders ter wereld. De meeste variatie in tropische eilanden kom je op het eiland Palawan tegen. Van een vlak gebied met uitgestrekte jungle, hoge rotsformaties met witte verlaten palmboom stranden tot zwarte lavastranden en zelfs ondergrondse rivieren, je vindt het allemaal op Palawan. Niet voor niets wordt dit eiland ook wel de “final frontier” genoemd. Floortje Dessing heeft Palawan in 2012 voor het programma 3OpReis bezocht.

Natuurlijk hebben de Filipijnen naast Palawan nog veel meer te bieden: Het land heeft maar liefst 8 plekken op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staan, waaronder de mooiste rijstterrassen ter wereld, die je vindt in het gebied rondom Banaue. Verder de Underground River op Palawan, een groep van 4 barokkerken, de historische stad Vigan en de Tubbataha riffen.

Ook onder water is er een grote variëteit en de Filipijnen heeft dan ook enkele van ’s werelds beste snorkel- en duiklocaties. Men doet veel aan bescherming van de onderwaterwereld. Zo zijn er bij Coron, El Nido, Bohol, Apo Island en Boracay beschermde marine gebieden. Er kunnen veel soorten duiken worden gemaakt: wrakduiken (bij Coron) en er is een rijke onderwaterflora en fauna: van naaktslakken tot voshaaien (Malapascua) en zelfs walvishaaien.

Algemene reisinformatie

AquAmazing Philippines is in tegenstelling tot andere reisorganisaties de echte specialist als het gaat om het boeken van een vakantie of rondreis naar de Filipijnen. Ons team heeft alle actuele informatie paraat. Ons team stelt de informatie graag aan u ter beschikking voordat u naar de Filipijnen zult reizen. Als u bij ons heeft geboekt ontvangt u alle actuele informatie over:

  • Adressen Ambassades
  • Geldzaken en kopen op de Filipijnen
  • Hoe om te gaan met bagage
  • Cultuur
  • Eten en drinken
  • Eventuele kledingvoorschriften
  • Luchthavens en vliegen
  • Treinstations en reizen per trein
  • Reizen per auto

Wanneer naar de Filipijnen?

AquAmazing Philippines adviseert graag over welke periode het beste is om naar de Filipijnen te reizen. Het is geheel afhankelijk van de persoonlijke wensen. Reizen naar de Filipijnen kan het gehele jaar door, echter per regio zijn er wel grote verschillen. Drukke perioden zijn rond de Kerst en de maanden april en mei wanneer de Filippinos zelf een zomervakantie vieren. De Filipijnen kennen ook een regenseizoen, maar ook dit is zeker een periode om de Filipijnen te bezoeken. De Filipijnen hebben elk seizoen genoeg te bieden voor een fantastische vakantie.

Gast in de Filipijnen

De eerste indruk van Manilla doet westers aan. Grote verkeersdrukte, hightech gebouwen, hyper-moderne kantoorgebouwen en alom aanwezig GSM's. Toch zijn de Filippino's niet zo Westers als het lijkt. Enige tips over de gewoonten en gebruiken zullen uw verblijf mogelijk nog wat plezieriger maken. De belangrijkste algemene gedragstip, die wij u kunnen geven, is dat u zich steeds bewust dient te blijven dat u gast bent in een ander land, in een ander werelddeel, met een eeuwenoude cultuur, waar de Filippino trots op is. Ga er niet automatisch van uit dat de manier, waarop wij in het westen onze zaken regelen, de enige en de juiste manier is.

Lees ook mijn persoonlijke column

Deze column met interessante wetenswaardigheden over de Filippijnen vindt u op mijn persoonlijke pagina PeterTerHeegde.nl.