xx xx
logo

Zelf samenstellen van uw Reis

Maatwerk reizen

Naast een "gewone" vakantie of duikreis hebben wij in de afgelopen jaren vele klanten tijdens een maatwerk vakantie op de Filippijnen mogen begeleiden. Zo zijn er bijvoorbeeld aanstaande ouders die voor een adoptie naar de Filipijnen komen of de geadopteerde kinderen komen met hun vrienden/familie het geboorteland op zoeken. Het is altijd een bijzondere ervaring om mensen hierin te mogen begeleiden.

Het komt ook regelmatig voor dat er een familielid gaat trouwen op de Filippijnen en dat wij het vervoer en accommodatie mogen regelen. Een goede gelegenheid voor ons om onze topografische kennis van de Filippijnen "scherp" te houden want (schoon) familie woont soms op de meest afgelegen locaties.

Er zijn vele ontwikkelingsprojecten op de Filippijnen en de donateurs uit Nederland komen zo af en toe ook een kijkje nemen. Het is interessant om vanuit onze eigen visie ervaring uit te wisselen terwijl wij voor hen de logistieke aspecten organiseren.

Naast de hierboven uitgelichte thema's zijn er nog een groot aantal mogelijkheden om uw reis een extra "tintje" mee te geven. Onderstaand een aantal van de vele (thema)reizen die wij in de afgelopen jaren hebben mogen organiseren. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden rond het betreffende thema:

Overwinteren Fotoreizen Fietsvakanties Golven Surfen Big Game Fishing Zeldzame Flora en Fauna Geschiedenis etc.

Auto's met chauffeur

Zelf rijden op de Filippijnen raden wij af. Los van de chaotische verkeerssituatie, langdradige verzekeringsprocedures die vaak inhouden dat je eerst contant (of in natura) de schade dient te vergoeden, ongelijke rechtsverhouding als buitenlander zijn er nog tal van andere redenen te noemen. Een daarvan is dat een auto huren met chauffeur ongeveer net zo duur is als zonder. Indien u via ons een auto met chauffeur huurt kunt u er zeker van zijn dat wij werken met door het ministerie van toerisme geaccrediteerde chauffeurs en auto's.

Reizen per bus, boot of vliegtuig

Dat is een avontuur op zich. Veel Filippijnse mensen werken of wonen op een ander eiland dan waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Bovendien heeft ieder eiland zijn eigen "economie" dus is er een weelderige handel tussen de eilanden en zal de gemiddelde reiziger geen kans onbenut laten om een "voordeeltje" mee naar huis te nemen. Kortom een ware volksverhuizing.

Binnenlandse vliegtickets: Waarschijnlijk is vliegen de meest veilige manier van reizen op de Filippijnen. Er is een zeer uitgebreid net van binnenlandse vluchten. Deze vluchten zijn goedkoop, relatief veilig en kunnen u veel tijd besparen. Voor de meeste maatschappijen kunnen wij tickets voor u boeken.

Onze prijzen zijn inclusief alle toeslagen en belastingen, exclusief maximaal 200 Peso “terminal tax” die in sommige gevallen ter plaatse moet worden afgerekend. Let echter op met uw bagagevrijstelling want op de meeste routes geldt een maximale vrijstelling van 10 kg. Indien u bij ons een ticket boekt kunnen wij tegen een geringe vergoeding uw bagagevrijstelling verhogen naar 30kg. Met name voor duikers is dit aan te raden. Om een vliegticket te kunnen boeken hebben wij uw exacte naam, geboortedatum en nationaliteit volgens paspoort nodig.

Veerboten: De Filippijnen bestaat uit 7.107 eilanden. De verbinding tussen deze eilanden wordt voor een groot deel nog onderhouden door veerboten. Van (heel) klein en gammel tot (zeer) groot en luxe. Er varen iedere dag honderden veerboten. Afgezet tegen het aantal vaarbewegingen kan het vervoer per veerboot op de Filippijnen als relatief veilig worden beschouwd.

Er zijn echter grote verschillen tussen de bootmaatschappijen en de te bevaren route kan in het ene jaargetijde relatief veilig zijn maar in een ander levensgevaarlijk. Wij raden u aan om u al tijdens uw reisplanning zich de vraag te stellen of een (op de kaart of in uw reisgids) aangegeven bootverbinding in de specifieke tijd van het jaar dat u reist ook de beste optie is.

Tevens dient u er rekening mee te houden dat vaartijden en schema's zo flexibel als de "Pinoy" zelf zijn dus dubbelcheck altijd de vertrektijden en wees niet boos of verbaasd als e.e.a. op de dag van vertrek toch anders blijkt te zijn. Voor een beperkt aantal routes kunnen wij een bootticket voor u verzorgen met de garantie dat u die dag ook daadwerkelijk vaart.

Busreizen: Het vervoer op de eilanden is veelal "geregeld" met bussen, jeepneys, tricycles en pedicabs. Het vervoer van huis tot huis is hier uitgevonden. Het "openbaar" vervoer is hier volledig aan de vrije markt overgelaten en dat is goed merkbaar. Controle op veiligheid van vervoermiddelen en weg condities is nauwelijks of niet aanwezig en het salaris van de meeste chauffeurs is direct afhankelijk van het aantal passagiers en de tijd waarbinnen ze vervoerd worden. Tel uit je winst.

Toch is het maken van een reis per "openbaar" vervoer op de Filippijnen een avontuur op zich al zou een waarschuwing als "niet voor zwangere vrouwen of mensen met hartproblemen" geen overbodige luxe zijn.